Terra Romana Cuvee Charlotte

Scrie o recenzie
Tara de origine:

Romania


Regiune:

Ceptura


An:

2011


Tip:

Sec


Culoare:

Rosu


Temp. servire:

18-20°C


Cantitate:

0.75 L


Alcool:

14.5%


Tip strugure:

cabernet sauvignon, feteasca neagra, merlot


Aspect:

Stralucitor, Rosu rubiniu, Insertii caramizii


Miros:

Violete, prune uscate, stafide, tutun, trufe, scorțișoară


Gust:

Fructe roșii, afine, mure; un vin corpolent dar care are tanini fini și eleganți; echilibrat, cu senzație de dulce, final lung și persistent170.00 RON
2037

Ulimele 4 sticle

in stoc
+
Adauga la favorite
Tara de origine:

Romania


Regiune:

Ceptura


An:

2011


Tip:

Sec


Culoare:

Rosu


Temp. servire:

18-20°C


Cantitate:

0.75 L


Alcool:

14.5%


Tip strugure:

cabernet sauvignon, feteasca neagra, merlot


Aspect:

Stralucitor, Rosu rubiniu, Insertii caramizii


Miros:

Violete, prune uscate, stafide, tutun, trufe, scorțișoară


Gust:

Fructe roșii, afine, mure; un vin corpolent dar care are tanini fini și eleganți; echilibrat, cu senzație de dulce, final lung și persistent
Asociere culinara

Carne de Oaie

Carne de Vanat

Carne de Vita


Poveste

NOTE DE DEGUSTARE: An de recoltă: 2011 Soiul de struguri: Cabernet Sauvignon, Merlot, Fetească Neagră Podgorie: Dealu Mare, VDOCCMD Miros: complex: violete, prune uscate, stafide, tutun, trufe, scorțișoară Gust: fructe roșii, afine, mure; un vin corpolent dar care are tanini fini și eleganți; echilibrat, cu senzație de dulce, final lung și persistent Cu ce meniu se serveşte: în special carne roșie, cum ar fi vită argentiniană la grătar, miel la cuptor, vânat Temperatura de servire: 18-19°C Potențial de învechire: 10-12 ani După toamna lui 2010, scurtă și caldă, vița a intrat în iarna 2010/2011 bine pregătită și cu lemnul maturat. Iarna a fost bogată în precipitații dar cu temperaturi peste limita de îngheț. Sezonul de vegetație a fost echilibrat, cu o toamnă caldă și lipsită de precipitații, fapt care a favorizat coacerea și a optimizat culesul. Anul 2011 pentru noi va rămâne ca un an care a favorizat calitatea vinurilor.

Vinurile alese pentru Cuvée Charlotte sunt selecționate cu deosebită grijă, începand cu parcelele unde se coc strugurii, care au vârste de peste 10 ani și expunere optimă beneficiind de o urmărire mai atentă pe perioada de vegetație. Ele sunt vinificate în vase de beton, prin metoda tradițională (scufundarea manuală a căciulii, macerare postfermentativă, recuperare doar a vinului ravac, fără presare). Fermentația secundară (malo-lactică) se face în baricuri cu vârste între 1 și 3 ani, iar maturarea în baric durează între 8 și 12 luni, depinzând de soi (feteasca neagră petrece mai puțin timp în contact cu stejarul, cabernetul sauvignon mai mult). Pe măsură ce vinurile își desăvârșesc maturarea, sunt trase din baricuri în vase mici de inox unde așteaptă ca întreg lotul să fie gata pentru asamblarea finală. Această operațiune poate dura și 12 luni, de calitatea ei depinzând potențialul de învechire al vinului. Întreg lotul se îmbuteliază într-un singur tiraj și nu suferă condiționări majore; am ales să lăsăm Cuvée Charlotte să se exprime în forma lui naturală. Maturarea la sticlă durează minim 9 luni; recolta 2011 a fost îmbuteliată în 12 iulie 2013.

Acesta este al 12-lea Cuvée Charlotte pe care îl producem. Poartă numele fiicei celei mari a fondatorului firmei, Contele Guy de POIX, dispărut dintre noi în ianuarie 2011. Din acest an de recoltă s-au produs 46186 sticle de 750 ml și 1244 sticle de 1500 ml.

Parerea consumatorilor

Nu exista recenzii

Produse asemanatoare