Antinori Cervaro della Salla
Italia
Umbria
2019
Sec
Alb
8-10°C
0.75 L
13%
chardonnay, grechetto
Galben-pai, stralucitor, cu reflexii verzui
Note de stejar rumenit, acompaniat de ananas, note de vanilie și rocă umedă, sărată (silex)
Este proaspăt și bogat în arome dulci din unt de arahide
Italia
Umbria
2019
Sec
Alb
8-10°C
0.75 L
13%
chardonnay, grechetto
Galben-pai, stralucitor, cu reflexii verzui
Note de stejar rumenit, acompaniat de ananas, note de vanilie și rocă umedă, sărată (silex)
Este proaspăt și bogat în arome dulci din unt de arahide
Asociere culinara

Aperitiv

Paste

Peste si Fructe de mare
Poveste
Familia Antinori este un vinificator recunoscut de peste cinci secole. În perioada îndepărtată din istoria familiei Antinori, Giovanni di Piero s-a alăturat breslei vinificatorilor din Florența. Primele culturi deținute de familia italiană au fost în orașul Florența, însă zeci de generații au contribuit la extinderea producției pe domenii noi. Astăzi, vinurile Antinori sunt produse din strugurii cultivați în patru podgorii din regiunea Toscana, plus alte culturi în celelalte trei regiuni viticole cu tradiție: Umbria, Puglia și Piemonte.
Cervaro della Sala este un vin denumit după familia nobilă Cervaro, care a deținut în secolul a XVI-lea actuala cetate de pe domeniul Antinori, numită Castelor della Sala. Regele soiurilor albe, Chardonnay, a fost cules și vinificat în zori, când boabele prezentau o stare optimă, oferită de aerul rece. Cojile au lăsate la macerat în must timp de câteva ore, la temperatură controlată de 10°C.
După fermentarea alcoolică în cisterne din oțel, vinul este tras în baricuri mici din stejar. După 5 luni de maturare, vinul de Chardonnay este tras din nou în cisternele din oțel pentru cupajarea cu un procent mic din soiul Grechetto (vinificat separat, fără maturare), pentru a dezvolta eleganța buchetului și aromele caracteristice.
Parerea consumatorilor
Nu exista recenzii